Zpět

Obuv na halluxy

Jaká obuv je vhodná na halluxy? Krátké představení našich modelů

Obuv na halluxy

Hallux valgus nebo hallux ridigus jsou bohužel v populaci četné deformity prstů u nohou. Hallux je latinský název pro palec u nohy, který může vybočit ze své osy vlivem genetické predispozice (vrozené deformity), nevhodné obuvi, velkého zatížení nebo špatného životního stylu. V čestině máme pro halluxy názvy vbočený palec, zatuhlý palec nebo vybočený palec. 

Zhoršení stavu halluxu nám naznačí napříkad: otok kloubu, bolest při došlápnutí, puchyře na nohou nebo mozoly. V minulosti jsme si pro vás připravili článek o hallux valgus cvičení. Cvičení je vhodné kombinovat s další léčbou, nejlepší je koupit obuv na halluxy, proto jsem si pro vás dnes připravila krátké představení našich modelů. 

 

Jaká obuv je vhodná na halluxy?

Nevhodná je v podstatě každá obuv, která vám úplně nesedí. Nejhorší neplechu napáchají příliš úzké boty, což je při deformitách prstů jako jsou halluxy bohužel nejčastější problém. Svršek obuvi je nejvhodnější usňový, neboť se nejlépe přizpůsobí tvaru nohy a přitom jí umožní „dýchat“. Stélka obuvi by měla být pohodlná a vyměkčená, nejlépe gelová. Podešev by měla být z flexibilních materiálů tlumících nárazy při chůzi, v její přední části v místě prstových kloubů, by měla být dostatečně prostorná, pružná a ohebná. Pokud preferujete koženou obuv, zaměřte se i na to, aby v místě vyčnívajícího kloubu nebyl žádný šev, který by dráždil postižené místo. Ideální je zvolit obuv z pružných materiálů, která se plně přizpůsobí deformovaným kloubům a nenutí tak palec tlačit na další prsty, protože to může vést až k bolestivému zánětu.

Alisma

Dámské kožené otevřené pantofle s Anti-shock protiskluzovou podešví a anatomicky tvarovanou stélkou. Oba dva pásky jsou nastavitelné suchým zipem. Stélka obuvi je složená z měkkého gelu a kůže. Nabízí podporu příčné i podélné klenby.  Doporučuje se pro každodenní použití: doma, venku nebo při práci (bez pocitu unavených nohou). K dostání je v barevných variantách: bílá, modrá, pudrová. 

Modex

Dámské sandály z velmi měkké nappa kůže s protiskluzovou podrážkou a s nastavitelnými pásky pro snadné obouvání. Velmi vhodné na halluxy, z vnitřní strany předního pásku je přes problematický kloub měkká a pružná neoprenová vsadka. Kotníkový pásek lze zapnout suchým zipem. Stélka je vyrobena z měkkého gelu a potažena kůží. Doporučeno pro každodenní použití venku, do práce nebo na lehkou letní procházku. K dostání je ve zlaté barevně.

Eva

Dámské kožené sandály s protiskluzovou podrážkou a s nastavitelnými pásky. Stélka je měkká gelová, potažená kůží. Na obou stranách svršku je elastická textilní vložka, díky které je nošení velmi pohodlné i při deformitách chodidla, či prstů. Navrženo pro každodenní použití venku, doma nebo v práci. Narozdíl od dalších modelů je svrchní kůže semiš. K dostání je v barevných variantách: černá a béžová.

Belaflex

Dámské pantofle s elastickým svrškem, Anti-shock protiskluzovou podrážkou a anatomicky tvarovanou gelovou stélkou, která podporuje přirozený tvar chodidla. Měkký pružný svršek se přizpůsobí tvaru chodidla. Na boku je kovová spona, pomocí které můžete botu přizpůsobit výšce Vašeho nártu. Stélka je z měkkého gelu potažena kůží. Doporučeno pro střední a vyšší nárt. Ideální pro nošení doma nebo v práci. K dostání je v barevných variantách: bordó, modrá, perla, šampaň a hnědý květ. 

Comfy

Dámské kožené pantofle s Anti-shock protiskluzovou podešví a anatomicky tvarovanou stélkou. Stélka obuvi je složená z měkkého gelu a kůže. Horní část svršku a boční strany mají elastickou textilní vsadku, která zajišťuje velmi pohodlné nošení. Určeno pro každodenní použití venku, doma i v práci (noha není během pracovní doby unavená). K dostání je v barevných variantách: černá, bílá a hnědá.

Comforta

Dámské kožené sandály s Anti-shock protiskluzovou podrážkou, anatomicky tvarovanou stélkou a nastavitelným páskem přes patu pro pevnou fixaci a snadné obouvání. Stélka obuvi je složená z měkkého gelu a kůže. Horní část svršku a boční strany mají elastickou textilní vsadku z neoprenu, která zajišťuje velmi pohodlné nošení. Určeno pro každodenní použití venku, doma i v práci (noha není během pracovní doby unavená). K dostání je jen v bílé barevě. 

Ortho

Dámské kožené pantofle s Anti-shock protiskluzovou podrážkou, anatomicky tvarovanou stélkou a nastavitelným páskem přes nárt. Stélka obuvi je složená z měkkého gelu a kůže. Na vnitřní straně svrchní části je elastická textilní vložka z neoprenu, díky které se tento model velmi pohodlně nosí. Nabízí podporu příčné i podélné klenby. Doporučuje se pro každodenní použití: doma, venku a při práci. K dostání je v barevných variantách: černá a bílá. 

Adri

Dámské otevřené zdravotní pantofle vyrobeny z přírodní kůže v kombinaci s pružnými dílci z elastického materiálu v oblasti palcového kloubu neboli halluxů, což vám zaručí pohodlnou chůzi bez bolesti. Měkká ortopedická anatomicky tvarovaná vložka v podrážce je potažená přírodní kůží a lze ji vyjmout a kdykoli vyčistit či vyměnit. Podepírá klenbu a zabraňuje jejímu poklesu. Navíc má promáčknutí na spodní části patní kosti. Odlehčení v místě patní ostruhy zaručí, že chůze není tak bolestivá. Anti-shock stabilní podrážka, která neklouže. Nastavitelné pásky na suchý zip, se kterými si můžete přizpůsobit pantofle na Vaši nohu. Určeno pro každodenní použití venku, doma nebo v práci (noha není během pracovní doby unavená). Jsou dostupné v: hnědé, bílé, černé, lososové, modré barvě.

Adriana

 

 

Dámské kožené sandály s Anti-shock protiskluzovou podešví. Pružný dílec v oblasti palcového kloubu vám zaručí pohodlnou chůzi bez bolesti. Oba dva popruhy jsou nastavitelné suchým zipem. Anatomická, měkká kožená stélka je odnímatelná a lze ji kdykoli vyčistit či vyměnit. Určeno pro každodenní použití venku, doma nebo v práci (noha není během pracovní doby unavená). Jsou dostupné v hnědé, černé, bílé a modré barvě.

 

Eva

Dámské kožené sandály s protiskluzovou podrážkou. Stélka je měkká gelová, potažená kůží. Na obou stranách svršku je elastická textilní vložka, díky které je nošení velmi pohodlné i při deformitách chodidla, prstů (například kladívkové prsty) či vbočených palcích (hallux valgus). Navrženo pro každodenní použití venku, doma nebo v práci (Vaše nohy se ani po několika hodinách chůze neunaví). Jsou dostupné v černé barvě.