Zpět

Jak správně vybrat anatomickou obuv

Bojíte se nakupovat obuv přes internet? Mám pro Vás rady jak nakoupit a neprohloupit.

Výběr anatomické obuvi a rady jak nakoupit obuv na internetu

Zaujal Vás některý z našich modelů, ale nejste si jistá jestli je pro Vás ten pravý? Nebo jen nevíte velikost? Tento článek je přímo pro Vás! Připravila jsem si pár užitečných rad k výběru obuvi, ale nemusíte se bát, na telefonáty a zprávy budu odpovídat pořád.

Jedna z našich zákaznic mi doporučila, abych tento článek napsala po tom, co musela obuv vyměnit za větší, protože se nezměřila před nákupem. Je to bohužel jeden z nejčastějších důvodů vrácení objednávky, mezi další patří špatný výběr, nebo nevyzvednutí ze Zásilkovny. I kvůli tomu se u nás zákaznice “bojí” nakupovat, proto jsem se rozhodla napsat tento článek. Kdyby jste měli další nápady, nebojte se napsat.

Problémy, nebo prevence

Pokud nakupujete obuv preventivně, nebo třeba jenom protože se Vám líbí, jen dobře. Můžete vybrat z celého spektra všech našich modelů. Pokud Vám ale například natékají nohy, je velkou chybou koupit si obuv s pevnými pásky přes (například model Lotus). Jasnou volbou by v tomto případě byla obuv s nastavitenými pásky. Pro patní ostruhu bych zvolila měkkčí stélku (například model Medica). Pokud nemůžete najít model pro vás vhodný napište nám na podporu na webu, zavolejte, nebo pošlete e-mail. Jsme tu pro vás. 

Měření

Další velmi důležitou částí je měření. Pokud jste si vybrala, model který Vám bude slušet a pokud možno pomůže, je na čase vybrat velikost. Berte na vědomí, že velikost nohou se během života několikrát zásadně mění.  Nejlepší čas na měření je dopoledne, protože noha lehce pracuje i během dne. Postavte se na papír a u špičky palce a paty udělejte čárku, změřte vzdálenost. Údaje v tabulce níže Vám prozradí velikost. Doporučejme ale vybírat velikost podle nejčastější, kterou máte v botníku. 

Podrážky a velikosti

Dle zkušenosti našich zákaznic se velikosti některých našich modelů liší od velikostí, které najdete ve svém botníku. Dělíme je podle podrážky na střední, placatou a menší. 

Pod obuv se střední podrážkou patří obuv s klínkem a korkovou podrážkou. Je většinou menší, než obvyklá velikost. Takže pokud se rozhodujete mezi dvěma velikostmi rozhodně vyberte větší. Patří sem například modely Luna, Step, Lola, Comfy nebo Woody.

Obuv s placatou podrážkou je zase naopak trošičku větší, což znamená při výběru mezi dvěma velikostmi zákaznice volí spíše menší, jelikož lépe sedí. Toto platí například u modelů Crura, Alisma, Nela, Ortho, Felix.

Poslední skupinou jsou botky, u kterých velikosti rozhodně neodpovídají - jsou mnohem menší, takže při výběru vybírejte rozhodně větší. Patří sem modely Soft, Medica nebo Rolo.

U každého modelu najdete velikostní tabulku, která je připravená přímo pro určený model (čísla jsou upravená podle typů podrážek a zkušenosti našich zákaznic).

Nákup na internetu

I přes důkladný výběr, konzultaci a měření se může nákup na internetu zdát nejistý. Moc dobře to vím, obuv si prostě nevyzkoušíte na noze jako v obchodě. A tak, kdyby vám obuv náhodou neseděla, ji rádi vyměníme za jinou velikost, model či vrátíme peníze. Prostě uděláme všechno pro to, aby byl nákup na internetu bez zbytečného strachu.

Zdraví na prvním místě

Mnoho zákaznic nám píše, jak jim anatomická obuv moc pomohla s bolestmi při dlouhém stání například v práci, či domácím uklízení, ale i s problémy jako jsou ploché nohy, haluxy či ostruhy. A z toho mám moc velkou radost, protože věřím, že zdraví a hlavně pohodlí bez bolesti je pro nás ženy důležité. :)