Zpět

Je anatomická obuv pro muže?

Jak by se měli muži starat o své nohy? Nepodcenit, je potřeba začít řešit včas!

Proč by měli muži nosit zdravotní obuv?

Jak by se měli muži starat o své nohy? Na tuto a další otázky Vám odpoví můj dnešní článek.

Muži všeobecně se svou pověstí tvrďáků a pracovníků v těžších odvětví, mají zásadní problém s řešení “malicherností” jako bolest nohou. Jednoduchým řešením může být nákup zdravotní obuvi, kterým těmto problémům předejdou.

Plísně

Muži mají statisticky větší pravděpodobnost výskytu plísní na nohou. Může za to neprodyšná pracovní a společenská obuv, která sice zaručuje bezpečí před vnějšími podněty, ale rozhodně nepomáhá mikroklimatu uvnitř obuvi. Řešením je nosit kvalitní prodyšnou obuv a nejlépe střídat více párů bot. Když necháte obuv “vydechnout” alespoň den po nošení, předcházíte tím vzniku a šíření nepříjemné a svědivé plísně.

Křivé nehty

Dalším typickým mužským problémem je zarůstání nehtů. Muži si většinou neuvědomují jaký zásadní vliv zarostlé nehty mohou mít na jejich zdraví. Z tohoto problémů mohou vznikat záněty,boláky, zvýšená citlivost a v některých případech i infekce krve. Původcem křivých nehtů jsou například příliš utažené tvrdé boty, plísně, nebo genetické propozice. Řešením je volná a prodyšná (nejlépe zdravotní) obuv, zvýšená péče o nohy, zastřihování nehtů do roviny a v horších případech i operace.

 

Křivé prsty

Křivé prsty jsou problémem všech pohlaví, ale muži často tento problém opomíjejí. Může mít vliv jak na jejich stabilitu, citlivost i na křivost nehtů. Na internetu je k mání velké množství pomůcek na rovnání nehtů (odkaz na článek), návody na tejpovaní a pokud by i to nepomáhalo je řešením operace. Předejít křivým prstům můžete nákupem volnější obuvi, třeba o číslo větší.

Bolesti kyčlí a kolen

Bolest kyčlí a kolen je spojená většinou s náročným povoláním, které muži vykonávají. Řešením je čas od času cvičit a pokud se nedá nic jiného dělat tak nakoupit obuv s gelovou měkkou stélkou. Dalším pomocníkem je plavání, při kterém se rozpohybují klouby na volno, takže nemusí tahat celou váhu těla.

Péči o nohy se nevypláci podceňovat

Péče o nohy je možná odlišná u žen a můžu ale rozhodně by se neměla podceňovat ani u jednoho pohlaví. Problémy v oblasti nohou totiž nejsou žádné malichernosti a neškodí jim předcházet, každý muž by měl mít nejlépe doma po práci připravenou pohodlnou a prodyšnou obuv, třeba jako náš model Leons Rolo. 

PS. je to vhodný dárek k Vánocům :)  

Leons Rolo HnědáLeons Rolo Bílá