Zpět

Nejlepší vánoční filmy

První adventní neděle je za námi a Vánoce se nezadržitelně blíží.

Vánoční filmy

První adventní neděle je za námi a Vánoce se nezadržitelně blíží. Letos se sice nepodíváme na vánoční trhy, ale o sváteční atmosféru určitě nepřijdeme, neboť si ji můžeme vytvořit sami v pohodlí domova. Není nad to uvařit si čaj nebo svařák, provonět celý byt cukrovím a sednout si se svými nejbližšími k nějaké vánoční filmové klasice. Přesně proto jsme pro vás připravili několik tipů na ty nejlepší z nich. Máte náladu pobrečet si u dojemné romanťárny, chcete se strhat smíchy u rodinné komedie nebo byste s dětmi mrkli na kouzelnou pohádku? Není problém, každý si tu něco najde. 

Vánoční romantické filmy 

Láska nebeská (Love Actually, 2003)

Téměř dvacet let stará klasika, kterou nelze nemilovat. Děj se odehrává v Londýně, kde se v rozmezí pěti týdnů seznámíte se vzájemně propletenými příběhy několika lidí. Některé jsou romantické, jiné smutné a dramatické. Pojí je však skvělý humor a nejmocnější lidský cit – láska. 

Milostnou horskou dráhu v předvánočním období vám předvedou třeba Bill Nighy, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson či Keira Knightley. 

Pretty Women (Pretty Woman,1990) 

Kdo tuto romantickou komedii, která neodmyslitelně patří k Vánocům, neviděl, jako by nežil. Film se odehrává Hollywoodu, kde se prostitutka Vivian náhodně setká s bohatým podnikatelem Edwardem. Z obchodního sexuálního vztahu postupně vznikne láska, která obě postavy změní v jiné lidi – a to zvenku i zevnitř. Julia Roberts a Richard Gere v hlavních rolí jsou nezapomenutelní. 

Vánoční filmy komedie

Sám doma (Home Alone, 1990)

Hledáte film, u kterého se bude válet smíchy celá rodina? Lepší volba než Sám doma nejspíš neexistuje. Příběh začíná velkými přípravami rodiny McCallisterových na vánoční výlet do Paříže. Druhý den zaspí a spěchají na letiště. Až v letadle rodiče zjistí, že doma zapomněli svého osmiletého syna Kevina (Macaulay Culkin), kterého právě čeká životní dobrodružství. Musí se totiž ubránit před dvojicí zlodějů, kteří si rodinný dům už dříve vytipovali, a dát jim pořádně za vyučenou. A věřte, že jeho plán bude stát za to.

Poslední prázdniny (Last Holiday, 2006)

Děj se točí okolo Georgie Byrdové (Dana E. Owens), která pracuje jako prodavačka v oddělení kuchyňských potřeb v New Orleansu. Když Georgii najdou nádor na mozku, na jehož operaci nemá dostatek peněz, vybere veškeré své úspory a odlétá do Grandhotelu Pupp, kde si chce užít zbylé dny. Tento výlet jí však nakonec změní život. Víc neprozradíme, příběh štěstí i beznaděje, který je zasazen okouzlujících ulic Karlových Varů, musíte vidět sami. 

Vánoční filmy a pohádky 

Anděl páně (2005) // Anděl páně 2 (2016)

K Vánocům neodmyslitelně patří české pohádky jako Tři oříšky pro Popelku, S čerty nejsou žerty, Z pekla štěstí či Mrazík. Tyto staré klasiky překoná jen málokterá pohádka 21. století. Oběma dílům Anděla páně se to však povedlo. Anděl páně vás zavede do božího ráje i do světa lidí. Bůh vysílá Anděla Petronela a čerta Uriáše na cestu, během které mají poznat a zároveň si uvědomit neskutečnou sílu toho, co je mezi nebem a zemí – láska, ochota pomáhat druhým nebo třeba odpuštění. Kouzelná pohádka má v sobě kromě důležitých životních hodnot i něco dalšího. Mezi nejoblíbenější vánoční filmy se řadí především díky brilantním hereckým výkonům a perfektnímu humoru, který se postará o to, abyste se od začátku do konce nepřestali smát.