Zpět

Maska na vlasy

Jak oživit unavené nebo zničené vlasy?

Maska na vlasy 

Naše vlasy jsou každý den vystaveny špatným vlivům počasí a prostředí. Kromě pravidelného mytí vlasů je dobré si dopřát hloubkovou regenerační kúru maskou na vlasy. A to alespoň jednou týdně. 

Domácí maska na vlasy 

Maska na vlasy nemusí být nutně drahá záležitost. Vlastně si ji můžete vyrobit i doma. Receptů na domácí masku je nespočet. Většina z nich však využívá podobné ingredience, které buď můžete použít samostatně, nebo spojit s ostatními. Které to jsou?

Avokádo má skvělé hydratační vlastnosti a obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je vhodné zejména pro polámané, nebo suché vlasy. Podobně je na tom banán, který kromě vitamínů nabízí sacharidy a draslík.

Jedním z nejpoužívanějších prvků je vejce. Nejenže hydratuje vlasy a pokožku, ale dodává i objem a lesk. Díky proteinům napomáhá nápravě poškozených vlasů. Dále se používá mléko, kvůli svému obsahu bílkovin. Díky nim jsou vlasy lesklé a hydratované.

Pro lesklé a zdravé vlasy můžete zkusit třeba i pivo. Pivo však používejte jen při pokojové teplotě a nechte působit maximálně pět minut. Pokud vás trápí vypadávání vlasů, zkuste kávu. Podporuje růst a zlepšuje sílu vlasových folikulů. A kromě toho má blahodárné účinky na vlasovou pokožku.

Kdy se masky používají?

Po tom, co si umyjete vlasy je vysušíte, ale pouze ručníkem. Důležité je také řádné rozčesání tak, aby vlasy nebyly nikdy zacuchané. Teď jemně vmasírujete masku do vlasů od kořínků až po konečky. Maska by tedy měla být na všech vlasech. Zabalíte vlasy do ručníku a masku necháte působit alespoň pět minut. Po uplynutí času vlasy opláchnete chladnou vodou, díky čemuž všechny prospěšné látky zůstanou ve vlasech. 

Barvící maska na vlasy

Pokud chcete zkusit něco nového a trochu oživit váš účes, můžete si vyzkoušet barvící masky na vlasy. Jsou bez amoniaku, či jiných silných chemikálií, a tak vlasy nepoškozují. Naopak vlasy vyživují a dodávají barevný nádech, dle vašich přání. Tyto barevné efekty však vydrží jen pár umytí.

Maska na suché vlasy

Na suché vlasy je nejjednodušší koupit si masku v obchodě s kosmetikou. Zde najde vhodnou masku snad každý. Suché vlasy potřebují zvýšenou hydrataci. Té můžete dosáhnou i z domácích surovin. 

Banánová maska

Budete potřebovat:

  • 1 zralý banán
  • 1 lžička medu
  • trošku olivového oleje

Banán řádně rozmixujete a přidáte ostatní ingredience. Po umytí správně naneste na vlasy a umyjte.

Olejový zábal

Budete potřebovat:

  • Kokosový olej 

Pokud vás trápí suché roztřepené konečky spojené se suchými vlasy, naneste na ně trochu oleje a přikryjte igelitovým sáčkem. Tím účinek umocníte a po dvaceti minutách opláchnete.

Kávová maska

Budete potřebovat:

  • 2 lžíce mleté kávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 žloutek

Ingredience smícháte a nanesete na vlasy. Nakonec vlasy umyjte studenou vodou.