Zpět

Když je čas vyměnit staré pantofle za nové

Lidé jsou pevně spjati s botami, které nosí každý den, takže si často...

Když je čas vyměnit staré pantofle za nové

Lidé jsou pevně spjati s botami, které nosí každý den, takže si často ani nevšimnete, kdy jsou již opotřebované a připravené k výměně za nový pár. Pantofle jsou rozhodně druh obuvi, o kterém se to dá říci, protože velké množství lidí je z povahy jejich určení nosí jak v práci, tak i doma.

Pantofle jsou zkrátka boty, které nosíme, když chceme našim nohám poskytnout pohodlí, proto je třeba je včas vyměnit za nové.

Jak poznáte, že je na to čas?

Jedno univerzální pravidlo říká, že aktivní obuv (přezůvky, pantofle, tenisky – obuv, kterou nosíme každý den a většinu dne) by se měla měnit po 700 km. To by znamenalo každých šest měsíců, pokud předpokládáme, že v těchto botách strávíme alespoň půl hodiny denně. A u pantoflí jsme si jisti, že průměr je mnohem vyšší. :)

Kromě tohoto matematického výpočtu existují ještě další jasné náznaky, že je čas na nový pár:

Už neposkytují stejný komfort

To je jeden z prvních příznaků, že vaše pantofle jsou opotřebované a že pro vaše nohy nejsou tak dobrou oporou jako dříve. To je patrné zejména u modelů s gelovou stélkou. Je zcela normální, že se pantofle používáním "opotřebují", ale v okamžik, kdy se ztrácí pohodlí - je čas na nové.

Zdeformovaly se

Pokud podrážka vašich dřeváků získala jiný tvar a zdá se vám, že se zdeformovala, podpatek vyjel a noha vám při chůzi „vybíhá“ na jednu stranu, je to další známka opotřebení.

Dochází k bolesti

Někteří lidé cítí stejnou charakteristickou bolest každý den kvůli svému věku, váze nebo dlouhému pobytu v práci, ale pokud si všimnete bolesti nové (například silné bolesti paty), máte důvod pochybovat o funkčnosti svého oblíbeného páru pantoflí.

Přestože se jedná o poměrně odolný typ obuvi, ani pantofle nejsou věčné. Ano, ani Leons ne - i když vydrží více a déle než ostatní. :)