Zpět

Víte, jak chůze ovlivňuje Vaše nohy?

Styl chůze je velmi důležítý pro zdraví nohou.

Styl chůze je důležitý

V dnešní době plné informací může být těžké zjistit proč přesně Vás bolí nohy. Většina obchodů s obuví Vás málokdy informují o tom jak chůze ovlivňuje Vaše nohy. K udržení zdravého těla je potřeba vědět jak správě našlapovat při chůzi. Pokud nejste trénovaný atlet, může být těžké držet tělo v pozici která Vašemu zdraví prospívá, místo toho aby ho zatěžovala.

Přirozený stav nohou

Specialisté často říkají že ortézy Vám pomohou se správným držením nohou. Nicméně, ortézy mohou také ztížit tělu schopnost adaptovat se podle potřeby. Studie dokazují že se Vaše nohy budou samy zesilovat a zlepšovat, když dostanou možnost být ve svém přirozeném stavu.

Popularita jednoduché obuvi roste, a není to jen kvůli posledním modním trendům. Ve skutečnosti lidé pociťují lepší zdraví a méně bolesti, když jejich tělo přirozeně rozvíjí svojí sílu a odolnost. Klíčem je dát Vašim nohám možnost chodit bez špatné obuvi a naopak používat řádnou zdravotní obuv či nechat nohy se přirozeně rozvíjet.

Jak udržovat zdraví prospěšnou chůzi?

Mnoho lidí má ve zvyku se začít hrbit a to má velmi špatný vliv na správné držení těla. Po čase nedostatek správného držení v páteři začíná způsobovat bolest po celém Vašem těle a nohou.

Chůzi se správným držením těla docílíte tak že se začněte dívat dopředu a přitom udržujete záda rovně. Udržte se v této poloze a udělejte krok dopředu s Vaší aktivní nohou, nejdříve  došlápněte na patu a poté pomalu i na palec. Začněte s malými krůčky směrem dopředu, postupně Vás to dovede k pohodlným dlouhým krokům.

Snažte se udržet své tělo uvolněné, ale s aktivním zapojením svalů na nohou, abyste mohli jít dopředu a udržovat správnou chůzi. Zpočátku to může být náročné, ale čím více se ve správné chůzi cvičíte, tím zdravější se budete cítit.

Choďte více.

Chůze je něco, co se naučíme v mladém věku, ale aby jsme udržovali tělo bez bolesti, je důležité se snažit chodit zdravou chůzí. Ať už běháte, chodíte nebo i plavete. Ve způsobech pohybu je velký rozdíl.

Pokud bolest v nohách přetrvává, navštivte specialistu v oboru - podiatra. Studie podiatrie pomohla bezpočtu pacientů dosáhnout úlevy od bolesti. Díky informovanému výzkumu a aktivním řešením Vám a Vašim nohám podiatři pomáhají dosáhnout co nejdelšího aktivního života. Popř. se obrátit na zdravotní obuv. Určitě nedoporučujeme nosit nekvalitní obuv.

Pohyb je důležitý v každodenním životě. Pokud pracujete celý den na nohou, nebo máte špatné držení těla, pak je čas, abyste se ujali akce a začali se učit jak Vaše chůze ovlivňuje Vaše nohy. Když jsou příznaky podchyceni brzy, můžete se vyhnout dlouhodobému poškození, a otevřete si možnost celého roku bez bolesti nohou.