Zpět

Homeopatika. Jak a proč se užívají?

Užíváte homeopatika na spaní, stres nebo problémy se zuby?

Homeopatika

Homeopatika - v posledních letech často skloňované slovo. O co se ale přesně jedná? Homeopatie je léčebná metoda alternativní medicíny, která je založena na principu podobnosti, jinými slovy látka, jež člověku ve velkých dávkách způsobila onemocnění, může v menších dávkách člověka naopak vyléčit. Homeopatika působí na funkční poruchy organismu a podporují vlastní obranyschopnost těla. 

Jak se homeopatika užívají?

Homeopatika se připravují z živočišných, rostlinných i minerálních látek ředěných ve velmi slabých dávkách. Vyrábí se především ve formě tablet či granulí, které se rozpustí v dutině ústní. Mimo to se připravují i ve formě mastí, sirupů, či rektálních čípků. Užívat je mohou děti i kojící ženy, také se mohou kombinovat s běžnými léky - vše záleží na konzultaci s odborníkem.

Homeopatika na zuby

•   Traumeel - Přípravek pro tlumení zánětů a bolestí způsobených zubním kazem či zánětem dásní. Dobře funguje i jako prevence bolesti a zánětů před plánovaným zubním ošetřením včetně vytržení zubu nebo přípravy na implantát.

•   Calcium Fluoratum - Ideální přípravek při prevenci proti kazivosti zubů, který zároveň podporuje pevnou zubní sklovinu.

•   Ferrum phosphoricum - Tento přípravek zklidňuje bolesti zubů, jejichž příčinu se nepodařilo zubnímu lékaři zjistit.

Homeopatika na spaní

•   Coffea truda - Pokud nemůžete usnout, protože máte plnou hlavu myšlenek, jste rozlítaní a čilí, Coffea truda je druh homeopatik, který vám snadno pomůže.

•   Zincum metallicum - Tento přípravek je vhodný pro lidi s fyzicky i psychicky náročnou prací, po které se nestihnete zcela uklidnit, abyste se uložili ke spánku.

Homeopatika na stres

•   Gelseium - Potřebujete se pořádně vyspat, protože vás další den čeká náročná zkouška, ale nedaří se vám to? Na podobné problémy je vhodné právě Gelseium.

•   Argentum nitricum - Výborný přípravek na rychlé zklidnění, například před velkou prezentací. Pomůže vám s urovnáním myšlenek i vyklidněním těla.

Homeopatika jsou skvělým nástrojem k léčbě nemocí, se kterými si moderní medicína zatím nedokáže poradit. Nutno však podotknout, že princip fungování homeopatik nebyl spolehlivě vědecky prokázán a od léčby tak nemůžeme čekat zázraky