Zpět

Co je to zdravotní obuv a proč si ji pořídit

Jaké vlastnosti by měla mít obuv prospěšná pro vaše zdraví?

Definice zdravotní obuvi

Všichni trávíme hodně času na nohou, takže pochopení toho, co znamená zdravá obuv je naprosto zásadní pro budování a udržování zdravých nohou, prstů a kloubů. Je pravdou, že zdravotní stav nohou má důsledky na celé tělo a vlastně i život. Ale jaké jsou hlavní rozdíly mezi skutečnou zdravotní obuví a průmyslovým standardem? Docela velký, jak si můžete přečíst níže.

Chyby konvenční obuvi

Typická "konvenční" obuv má alespoň čtyři základní chyby kvůli designovým prvkům: zvýšený podpatek, malé místo pro prsty, zúžení špičky a tuhá podrážka. Tyto konstrukční prvky jsou obvykle zahrnuty do téměř každého typu obuvi, od módních bot, přes neformální obuv, po sportovní obuv.

Kategorie atletické obuvi může být lehce zavádějící, protože lidé mají tendenci myslet si o sportovní obuvi že je pohodlná, zdravá a velká - není ani jedno z toho. Podíváte-li se pozorněji na většinu sportovní obuvi, uvidíte, že špatné konstrukční prvky, které jsou přítomné i v jiných kategoriích obuvi, jsou stále patrné a stále způsobují problémy s nohami a prsty.

Alternativy zdravotní obuvi

Takže, jak by měla zdravá obuv vypadat? Skutečně zdravá obuv je zcela plochá od špičky, až k patě aby zajistila správnou stabilitu nohy a umožnila přirozenou podporu klenby. Zdravá obuv má podrážku, kterou lze snadno ohýbat, ta umožňuje vaší noze, aby rozkládala váhu. A možná nejdůležitější bod - zdravá obuv má prostor na prsty, který je největší na koncích prstů, ne nad bříšky. Místo na špičku, které je nejširší na koncích umožňuje přirozený pohyb prstů.

Zdravá obuv rovněž nepotřebuje "technologii kontroly pohybu", nebo něco, čím by se snažila "vylepšit" nebo "kontrolovat" brilantní design lidské nohy. Da Vinci to řekl asi nejlépe: "Lidská noha je mistrovským dílem, je to inženýrské umělecké dílo." Úkolem obuvi je prostě respektovat nohu a nechat jí co možná nejvíc “jít” svou cestou.

Nechte své nohy být přirozené

Tvar a orientace nohou a prstů v obuvi je velmi důležitá. Nošení špatné obuvi může vést k deformaci prstů, bolesti, nepohodlí, a neschopnost vykonávat volnočasové aktivity. Je nemožné snažit se rehabilitovat nohu do přirozeného a správného stavu a nosit při tom konvenční obuv. Konvenční obuv sama o sobě je příčinou většiny běžných problémů nohou a deformací.

Dobrá obuv umožňuje noze aby fungovala přirozeně. Boty, které mají pozitivní vliv na nohy, pomáhají snížit pravděpodobnost zranění chodidla a kotníku, odstranit bolest v dolních končetinách a umožní Vám získat co nejvíc z vašeho života, zejména u lidí vyššího věku, kdy zachování mobility a nezávislost, se stává občas i problémem.

Výběr té nejlepší obuvi

Nohy a prsty byly přírodou navrženy tak, aby umožnili optimální rovnováhu, chůzi, pohodlí a dlouhou životnost. Bohužel, drtivá většina obuvi na trhu dnes má problemy s konstrukcí, takže při nákupu musíte být extra pečlivá. Hledejte boty, které respektují geniální přírodní konstrukci, místo absolutní ignorace přirozenosti. I do obuvi kam si vložíte ortopediké vložky kontrolujte ostatní vlastnosti důležité pro zdraví.

Na obuv, kterou nabízíme jsme velmi hrdí, podporuje a zachovává přirozeně zdravá chodidla. Každý model na našich stránkách má gelovou stélku (kterou vyvíjeli přední podiatři z Německa a Itálie), je ručně šitá z pravé kůže a tím představuje ideální kus do vašeho botníku, pokud se jen trochu zajímáte o své zdraví. Jsme velmi vybíravý, pokud jde o náš sortiment, proto to co vidíte v našem obchodě reprezentuje jen nejlepší a nejefektivnější možnosti, jak dosáhnout optimálního dlouhodobého zdraví.