Zpět

7 tipů, jak vybrat správnou obuv

Nevíte si rady jakou obuv si vybrat?

7 tipů, jak vybrat správnou obuv

Anatomická obuv Leons je zároveň obuví pracovní, která má být bezpečná, pohodlná a v neposlední řadě i líbivá. Nevíte si rady jakou obuv si vybrat? Dovolte nám Vám s výběrem vhodné a kvalitní obuvi pomoci.

Proč nás bolí nohy

Často si to neuvědomujeme, ale nohy patří k nejzatěžovanějším částem lidského těla. Postáváme v práci, čekáme na autobus nebo ve frontě v obchodě a často nohám neulevíme ani doma. Navíc nevhodně zvolené boty už v dětství špatně tvarují klenbu nohy. A výsledek?

Nejen bolení nohou, ale také nesprávné držení těla, posunuté plotýnky a s nimi spojené bolesti zad. A trpí i klouby a lýtkové svaly. A to vše většinou úplně zbytečně. Ačkoliv jsou ortopedické problémy jednou z nejčastějších civilizačních chorob, bývá jejich příčina vcelku banální – špatné boty.

Jak pomůže anatomická obuv

Možná to zní nadneseně, ale dobrá a pohodlná obuv prospívá lidskému zdraví a zkvalitňuje tak náš celý život. Zejména pro některá povolání je kvalitní anatomická obuv naprosto nezbytná. K modernímu životnímu stylu patří péče o zdraví a prevence a starost o komfort nohou k tomu určitě patří. Naučte se předcházet problémům včas. Protože až se vám ozvou třeba bolavá záda, bude možná na léčbu pozdě.

Anatomická obuv se hodí pro každodenní použití, ať už pracujete v potravinářství, gastronomii, zdravotnictví, v kanceláři nebo výrobní dílně. Ulevuje unaveným chodidlům a podporuje správné držení těla a prevenci proti bolestem. Měkká stélka tlumí nárazy při chůzi a šetří tak vaše klouby.

Jak vybrat tu správnou anatomickou obuv

1. Bota má mít správnou ergonomii – bota se musí ohýbat tam, kde lidské chodidlo. Měla by tedy mít pružnou podešev.

2. Prsty potřebují komfort – správný střih boty kopíruje tvar nohy, ideální by tedy měl být kulatý. Předejdete tak puchýřům a otlakům prstů.

3. Bota dobře sedí – boty musejí mít správnou délku a šířku. Prsty i pata potřebují mít kolem sebe několik milimetrů prostoru. Jinými slovy, nesmíte stát na okraji stélky ani na jejím konci.

4. Vysoké podpatky způsobují problémy s páteří – i dámská obuv určená k celodennímu nošení by měla mít podpatek nižší než 4 cm. Naše anatomická obuv podporuje správné držení těla.

5. Bota musí dýchat – nejlepšími materiály jsou stále ty přírodní: useň nebo textil. Jsou měkké, prodyšné a absorbují vlhkost. U modelů s pevnou špičkou oceníte i větrání pomocí perforace usně malými dírkami.

6. Cena nemusí být rozhodující – do dobré obuvi nemusíte investovat půl výplaty, i levnější modely poslouží dobře. Zapomeňte ale na plastové sandály z tržnice.

7. Podrážka neklouže – zejména v provozu, kde potřebujete pevný a jistý postoj - třeba v místnosti s keramickou dlažbou, oceníte boty s protiskluzovou podrážkou.

Pečujte proto o své nohy a choďte v kvalitní zdravotní obuvi. V naší nabídce všechny produkty splňují kritéria zdravého obouvání. Navíc vám budou slušet! Objednejte přes e-shop až domů. Vaše pohodlí a zdraví je naším cílem.